Aveti nevoie de protectie impotriva pasarilor?

Desi poate fi interpretat ca o intrebare, titlul ar trebui privit mai mult ca o sugestie. De ce?

Pentru ca cei care traiesc in orasele mari sau care au mereu de suferit de pe urma stolurilor uriase de ciori sau porumbei care le aduca pagube materiale, cu siguranta au nevoie de sisteme de protective impotriva pasarilor. Desi poate parea absurd sau neadevarat, sa stiti ca pasarile pot provoca daune reale cladirilor. Poate ca nu ati dat prea multa importanta acestor lucruri de obicei, dar daca ati acorda putin timp pentru a va documenta in legatura cu ce daune pot provoca pasarile cladirilor, cel mai probabil v – ati pune mainile in cap.

Sa recunoastem, nu va imaginati ca pasarile au efecte atat de tragice precum ciorile din filmul de groaza ”The Birds”, in care acestea ataca oamenii, insa excrementele pe care acestea le lasa in urma, macina incet si sigur tencuiala de pe cladiri. Cum majoritatea tencuielilor contin si calcar, acesta este cel care catalizeaza si mai tare efectele dezastruoase asupra cladirilor. Intimpul pliolor, excrementele pasarilor se dizolva si actioneaza ca un acid asupra tencuielilor ce contin calcar. In timp fatadele cladirilor se distrug si ajung sa arate deplorabil. Mai mult decat atat, chiar daca pasarile au inceput treaba, este suficient ca ploile recurente sa cauzeze si mai multe pagube si sa macine si mai tare tencuiala de pe cladiri.

Desi in special casele costruite in urma cu mai bine de doua zeci de ani sunt cele care sunt cele mai expuse acestui pericol, nici casele mai noi nu sunt total ocrotite in fata nimicitoarelor pasari.

Dar ce sunt aceste sisteme de protectie impotriva pasarilor?

cu-sae-birdSunt fasii metalice cu tepi lungi dispusi din doi in doi centrimetri care se monteaza pe muchiile si pervazurile cladirilor. Astfel pasarile nu mai au loc sa se aseze, pastrandu-va astfel casa curata si in forma estetica buna. Un mare avantaj al acestor sisteme este ca practic ele nu ocupa loc. Fiind montate pe marginile cladirilor, oricum acele suprafete nu pot fi folosite pentru altceva, drept pentru cae spatiul mic pe care il ocupa intalneste cea mai bune utilitate pe care ar putea sa o aiba. Fiecare fasie poate proteja o latime minima de 20 de centrimetri, loc suficient pentru un pervaz. Cei care locuiesc in zone aglomerate, cu multe pasari vor intelege perfect utilitatea acestor sisteme.

Desi nu sunt greu de instalat, este fiind practic insurubate in pervazuri sau muchiile cladirilor, cel mai recomandat ar fi sa apelati la o firma specializata care sa monteze sistemul. Dar, daca alegeti firma potrivita care sa va vanda aceste sisteme, cel mai probabil vor avea montajul inclus in pretul de vanzare, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji.

Ar daca nu este suficient, ganditi-va ca aceste sisteme va pot proteja chiar si de hoti, acesta fiind un alt scop al simplelor si eficientelor fasii metalice ce poarta generic numele de sisteme de protectie imotriva pasarilor. Alegeti firma producatoare potrivita si dormiti linistiti, fara ca pasarile sa va trezeasca in fiecare dimineata de la geamul balconului.

Be the first to comment on "Aveti nevoie de protectie impotriva pasarilor?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.