Avocat bun Bucuresti – sfaturi in alegerea unui avocat priceput

Mereu este bine sa optam pentru serviciile de cea mai buna calitate in orice domeniu. Astfel, ne reducem riscurile de a nu fi multumiti de prestarea acelor servicii.

Cand avem nevoie de un avocat? Atunci cand doua parti aflate in conflict nu reusesc in niciun fel sa ajunga la o intelegere, singura modalitate pentru a se face dreptate este aceea de a apela la instantele de judecata. Doar o astfel de hotarare poate da autoritatea necesara pentru stabilirea obligatiilor si raspunderii legale ce revine fiecareia dintre partile implicte.

Daca te regasesti intr-o astfel de situatie, ar fi bine sa cauti un avocat bun Bucuresti care sa te ajute sa iti exprimi in mod clar intentiile si punctele de vedere in legatura cu cazul tau.

Dar cum facem o astfel de alegere? Iata cativa pasi care te pot ajuta sa alegi un avocat bun.

  1. Cauta un avocat specializat in domeniul de care ai nevoie. Legea avocaturii nu impune avocatilor o anumita specializare intr-un domeniu de practica, ceea ce inseamna ca orice avocat are libertatea de a isi alege singur aria de specializare sau, mai mult, chiar de a evita o asemenea specializare si de a incerca sa acopere toate ramurile dreptului.
  2. Cauta referinte pe internet. In epoca actuala, alegerea unui avocat nu ar trebui sa se realizeze in sala unde au loc sedintele de judecata sau pe holurile tribunalelor. In conditiile in care informatii precum pregatirea teoretica a avocatului ce ti-a fost recomandat, domeniul sau de specializare si rezultatele obtinute in acest domeniu, portofoliul sau de clienti, recenziile obtinute din partea acestor clienti, articolele publicate in reviste de specialitate sau pe propriul blog, aparitiile in presa scrisa sau vizuala pot fi disponibile online, ar fi riscant sa nu ai in vedere aceste criterii atunci cand te decizi asupra avocatului ce urmeaza sa te consilieze sau sa te reprezinte pe plan juridic.
  3. Atunci cand avocatul iti cere detalii cu privire la cazul tau, nu ascunde amanunte si nici nu distorsiona adevarul. Rolul avocatului nu este sa isi judece clientul si faptele sale, ci sa il ajute sa rezolve cu succes o anumita problema juridica. Pentru a gasi cea mai potrivita rezolvare, avocatul tau trebuie sa cunoasca toate datele problemei, inclusiv toate atuurile de care s-ar putea folosi adversarul tau, fiindca numai asa le poate combate.
  4. Alege un avocat care acorda maxima atentie cazului tau. Potrivit legii, un avocat nu este obligat sa preia cazul oricarui cetatean apeleaza la serviciile sale. Fiecare avocat are libertatea sa isi aleaga clientii in functie de propriile convingeri si de propria specializare, precum si in functie de orizontul de timp previzibil pentru rezolvarea cazului si impactul acestuia asupra agendei avocatului.
  5. Nu cauta avocatul cel mai ieftin. Onorariul este, probabil in majoritatea cazurilor, unul dintre criteriile esentiale pe care le au in vedere clientii atunci cand apeleaza la un avocat. Piata avocaturii este una nereglementata din punctul de vedere al tarifelor. Acest lucru inseamna ca, spre deosebire de bransa notarilor publici sau cea a executorilor judecatoresti, in cazul avocatilor nu exista un barem minim sau un barem maxim pe care acestia il pot percepe pentru un anumit caz. Din acest motiv si onorariile percepute efectiv variaza foarte mult, ajungandu-se de exemplu ca pentru o ora de consultanta un avocat nespecializat, la inceputul carierei, sa fie perceputi 100 lei. Insa, daca apelezi la o casa de avocatura din Bucuresti, specializata pe numeroase domenii de activitate din dreptul comercial sau civil, cu avocati avand o experienta importanata si care are ca si clienti, firme multinationale sau institutii publice, este posibil sa perceapa onorarii la nivelul sutelor de euro pe ora.

Asadar, daca vrei sa apelezi la un avocat bun Bucuresti, trebuie sa ai in vedere criteriile de mai sus si, cel mai important, nu te refugia in costuri reduse, pentru ca de cele mai multe ori si experienta este redusa.

Be the first to comment on "Avocat bun Bucuresti – sfaturi in alegerea unui avocat priceput"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.