Care sunt beneficiile oferite de lumanarile de aromaterapie?

Lumanarile de aromaterapie pot atrage buna dispozitie si veselia fiecarei persoane. Mirosul pe care il emana aceste lumanari este unul deosebit, special pentru fiecare categorie si gama, in realizarea lumanarilor parfumate utilizandu-se peste 150 de tipuri de uleiuri esentiale.

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia este practica folosirii uleiurilor volatile din plante, inclusiv a uleiurilor esentiale din care sunt confectionate lumanarile, pentru a sustine starea de bine atat a planului fizic, cat si a celui emotional. Este o ramura a medicinei alternative care s-a dovedit a fi atat preventiva, cat si curativa.

Care este istoria aparitiei termenului de aromaterapie?

Descoperirea proprietatilor antibacteriene ale uleiurilor esentiale este atribuita chimistilor francezi. Rene- Maurice Gattefosse, dupa ce si-a tratat o arsura puternica cu ulei de lavanda, si a continuat experimentele cu uleiuri esentiale si toata munca lui a avut drept finalitate ceea ce azi e cunoscut sub termenul de „aromaterapie”. In aromaterapie se mai folosesc si hidrolati si uleiuri obtinute cu ajutorul dioxidului de carbon.  Aceste uleiuri esentiale intra in componenta lumanarilor pentru aromaterapie.

Ce beneficii ne pot aduce lumanarile pentru aromaterapie?

Studiile clinice realizate in Europa, Japonia, Australia, Statele Unite ale Americii, India, Canada atesta eficienta uleiurilor esentiale pentru o mare varietate de probleme de sanatate, incluzand infectii, dureri, anxietate, depresie, stari de greata, echilibrare hormonala si multe altele. Aromaterapia a castigat tot mai mult teren in ultimii ani, pe masura ce oamenii au devenit mai interesati sa inlocuiasca substantele chimice de sinteza cu cele naturale sau atunci cand au fost nevoiti sa caute solutii pentru bacteriile rezistente la antibiotic. In urma experimentelor, a fost descoperit un urias potential al uleiurilor esentiale, care nu numai ca omoara bacteriile rezistente, dar pot si sa scada rezistenta la antibioticele conventionale.

Ce tipuri de uleiuri aromatice intra in componenta lumanarilor si ce efecte au?

  • Citonella: lumanarile care au in compozitie acest tip de ulei esential tin la distanta insectele;
  • Musetel: lumanarile acestea ajuta la relaxare
  • Lavanda: au efect calmant si ajuta la depasirea depresiei si oboselii si diminueaza durerile de cap
  • Busuioc: lumanarile cu acest tip de ulei esential imbunatatesc capacitatea de concentrarea persoanelor care beneficiaza de acest tip de aromaterapie
  • Eucalipt: acest ulei esential usureaza starile de raceala si gripa, infectiile sinusurilor si alergiile, oferind un efect energizant
  • Iasomie: ajuta la relaxare si diminueaza efectele depresiei

Aceste lumanari uimitoare ofera un beneficiu olfactiv a lumanarilor traditionale parfumate, concepute pentru parfum rezultat din arderea de ceara, parafina, si alte substante chimice.

Exista mai multe tipuri de baza de ceara pentru aromoterapia cu lumanari parfumate. O adevarata lumanare parfumata de aromoterapie trebuie sa aiba o ceara pe baza de soia pentru a mentine in mirosul adaugat in ceara si fitilul lumanarii. O ceara pe baza de soia nu va avea adaos de parfum artificial sau ardere care interfereaza cu beneficiile aromoterapiei din lumanare.

Cu toate acestea, lumanarile pure pe baza de soia pot fi, uneori, de densitate foarte scazuta si textura moale, facandu-le usor de manipulat. Amestecarea lumanarii din soia cu ceara asigura ca vor ramane puternice pentru mai mult timp. Ceara amestecata va arde, de asemenea, mai mult si proiecteaza mirosuri mai mult.

Cele mai bune lumanari de aromaterapie pentru minte, corp si spirit sunt:

  • soia naturala si amestec de ceara
  • utilizarea de uleiuri esentiale naturale
  • fitil de bumbac (fara aditivi chimici)
  • fara metal sau miez de hartie

Be the first to comment on "Care sunt beneficiile oferite de lumanarile de aromaterapie?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.