Carti educative copii – bunele obiceiuri se formeaza inca de la cele mai fragede varste

Copiii iubesc culorile. Copiii iubesc activitatile in care acestia invata o multime de lucruri legate de lumea in care traiesc prin metoda jocului. Copiii iubesc atentia, dar mai ales pe cea oferita de parintii lor. Asa ca tot parintii sunt cele mai potrivite persoane care sa il introduca pe micutul lor in lumea lecturii, in lumea invatarii din placere prin intermediul culorilor, prin intermediul imaginilor si, mai ales, prin intermediul cartilor.

Nu trebuie sa fie privati de dreptul de a se bucura de o prima lectura inca de la varsta la care acesta nu stie sa citeasca, pentru ca poate declansa in acesta o pasiune mare care, cine stie, se va transforma intr-o cariera candva. Sau intr-un refugiu. Sau intr-un bun obicei de a se automotiva sa se dezvolte.

Asa ca cel mai bine este sa ii puneti in contact cu carti educative copii inca de la cele mai fragede varste, pentru ca acestea sunt momentele in care micutii asimileaza informatiile rapid, informatii cu care poate vor ramane toata viata.

Care sunt, deci, beneficiile aduse de aceste carti educative copii?

Imbogatirea vocabularului. Copilasii asimileaza informatii ca atare, dar nu stiu sa se si exprime foarte bine, asa ca inca de cand sunt mici, este util ca acestia sa intre in contact cu cat mai multi termeni, cu cat mai multe formulari corecte pentru a-si contura propriul sau vocabular. De asemenea, pe langa imbunatatirea acestei functii de comunicare, li se dezvolta automat si spiritul critic. O sa inceapa sa faca conexiuni logice in legatura cu subiectul abordat in respectiva carte educativa si cand nu va intelege, va intreba. Va fi curios. Cand unui copil i-ai starnit curiozitatea, va vrea sa cerceteze, sa afle cat mai multe detalii, chiar si pe cele nesemnificative, dar acest lucru inseamna ca il fascineaza. Ca si-a gasit un lucru pentru care sa „munceasca” si datorita caruia nu renunta asa de usor.

Imbunatatirea concentrarii. Este adevarat ca la aceasta varsta frageda, copiii au tendinta de a nu se concentra, de a-si pierde imediat punctul de concentrare daca altceva pe care ei il percep ca a fi mai interesant intra in campul lor vizual. Parcurgand astfel de carti educative cu copilul tau o sa il inveti ce este rabdarea, ce este concentrarea si ce este opinia. Intreaba-l ce a inteles. Intreaba-l cum ar reactiona daca ar parcurge o situatie asemanatoare cu personajul cartii, afla-i punctul de vedere si fa-l sa inteleaga ca parerea lui este importanta.

Imbunatatirea memoriei. Un alt punct slab al acestei varste fragede este ca micutii tind sa uite repede diverse lucruri. Fie din lipsa atentiei, fie din dezinteres fata de acest lucru, copiii uita. Li se stocheaza, bineinteles, unele amintiri care sunt percepute de acestia ca a fi mai importante, insa lucrurile care nu reprezinta un real interes pentru acestia vor fi uitate. Asa ca, pentru a-i imbunatati memoria copilasului tau, lecturile de la varste fragede sunt cea mai buna solutie. Cititul sau parcurgerea auditiva a unei carti educative ii dezvolta rabdarea si capacitatea de concentrare, astfel ca va retine mult mai usor informatia prezentata, mai ales daca subiectul abordat in care este chiar interesant pentru copilas.

Asadar, cele mai bune solutii pentru imbunatatirea memoriei, a concentrarii si a vocabularului sunt aceste carti educative copii, in care se evidentiaza diverse subiecte care le starnesc copiilor curiozitatea si care le dezvolta spiritul critic.

Be the first to comment on "Carti educative copii – bunele obiceiuri se formeaza inca de la cele mai fragede varste"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.