Cat de importanta este gradinita?

F

Exista tot mai multe dovezi ca copiii castiga multe daca merg la gradinita. Aici, ei sunt expusi la numere, litere, si forme si, mai important, ei invata cum sa socializeze.

Statisticile arata ca o majoritate de copii participa la cel putin un an de gradinita: mai mult de doua treimi din copiii de 4 ani si mai mult de 40 la suta din copiii de 3 ani au fost inrolati intr-o gradinita privata in 2005. Copiii care frecventeaza prescolar de calitate intra gradinita, cu bune abilitati de citire, un vocabular mai bogat, puternice abilitati matematice de baza decat cei care nu fac.

Fiecare copil ar trebui sa aiba un fel de experienta de grup inainte de a incepe gradinita. Muzica si gimnastica sunt potrivite pentru clase sunt mari, dar la clasele mai putin formale de la gradinita private nu se invata copiii doar cum sa fie studenti. Copilul dumneavoastra va invata cum sa ridice mana, pe rand, si sa impartaseasca atentia profesorului. Mai mult, el va invata cum sa se desparta de mama. Toate acestea fac o tranzitie mai usoara la gradinita. Profesorii de gradinita va vor spune ca mititetii care sunt gata sa invete sunt cei care vin in scoala cu bune abilitati sociale și de gestionare a comportamentului.

De fapt, educatorii au recunoscut ca este foarte important sa dam  copiilor o forma de educatie timpurie de calitate, educatie ce trebuie sa vina atat de acasa cat si de la gradinita.

Ce va invata copilul meu?

F

F

In plus fata de consolidarea competentelor de socializare – cum sa faca un compromis, sa fie respectuos altora, si sa rezolve probleme – gradinita ofera un loc unde copilul dumneavoastra poate obtine un sentiment de sine, sa exploreze, sa se joace cu colegii lui, si sa isi construiasca increderea in sine. Copiii in gradinita descopera ca sunt capabili sa faca lucruri ei insisi – de la sarcini mici, cum ar fi turnarea sucului propriu si ajutand la mutarea  meselor pentru gustare la abordarea problemelor mai mari, cum ar fi luarea deciziilor cu privire la modul de petrecere a timpului liber. Plus, copiii de 4 –5 ani au inceput sa ceara raspunsuri la cateva intrebari minunate despre lumea din jurul .

Dar cum ramane cu invatarea ABC-ul ?

Copiii pot invata cu siguranta litere si cifre, dar sa stea jos si sa asculte cum predau educatorii este gresit . Ei invata cel mai bine prin a face tipuri de activitati care le gasesc interesante.  Pentru a ajuta copiii sa invete limba si sa intareasca abilitatile de pre-lectura, de exemplu, cadrele didactice se pot juca rime jocuri si pot lasa copiii sa spuna povesti. Tineti minte ca pentru copii mici, scoala este cu totul despre distractie si dobandirea de competente sociale – nu pentru a atinge repere academic. Eu am gasit o astfel de gradinita privata la ENGEL&BENGEl de pe Str. Belgrad 13 A, Otopeni, jud. Ilfov. Pentru mine este important sa aplice noi tehnici de predare pentru copilul meu, pentru ca imi doresc sa creasca armonios si sa devina un bun exemplu pentru cei din jurul lui.

Be the first to comment on "Cat de importanta este gradinita?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.