Ce importanta are o salopeta de protectie

Echipamentul de protectie este obligatoriu, fie ca lucrezi in constructii, in service-urile auto si nu numai. Pe langa casca de protectie sau ochelari, la fel de importanta este si protectia corpului. In functie de situatiile in care este folosita, imbracamintea de protectie poate fi pentru riscuri minime, rezistenta la ploaie, termica, chimica si biologica, pentru pompieri, s.a.m.d. Cei care isi desfasoara activitatea in zona liniilor de cale ferata si spatiile in care se construieste sau celor care se ocupa de amenajare si intretinere in zona drumurilor publice sau in limita acestora, au nevoie de o imbracaminte de mare vizibilitate (reflectorizanta si fluorescenta).

De asemenea, aceasta este obligatorie si pentru cei care se deplaseaza cu biciclete si mopede pe timp de noapte. Imbracamintea trebuie sa va ofere unul sau mai multe tipuri de protectie. Alegeti o salopeta de protectie care iti va asigura siguranta si confort. O societate de profesionisti cu multa experienta in domeniu. Mai mult de atat, va puteti achizitiona multe alte echipamente de lucru. Nu uita de protectia mainilor! Este obligatorie pentru orice persoana care risca accidentari ale bratelor sau vatamari ale pielii cauzate de impacte mecanice, flacari, iritante, toxicitate si nu numai.

Ia in serios importanta unui echipament de lucru si realizeaza faptul ca trebuie sa ai grija sa nu iti pui viata in pericol. O clipa de atentie sau alegerea unui echipament necorespunzator, iti poate cauza foarte multe neplaceri. Daca lucrezi intr-un santier de constructii, nu uita de celelalte componente ale unui echipament de protectie. Alege o casca de protectie daca lucrezi mai ales in apropierea schelelor, lucrari de sapaturi de santuri, tunele, in preajma macaralelor si nu numai. De asemenea, protectia capului cuprinde si fesurile si sepcile. Chiar daca par banale, ele ofera protectie termica.

Pe langa salopeta de protectie, picioarele sunt foarte importante. Incaltamintea se alege in functie de accidentele la care esti expus. Alege sa colaborezi cu societatea ce ofera calitate si nu iti va parea rau. Echipamente de protectie de calitate, oameni care muncesc cu spor ca tu sa fii in siguranta! Pentru fiecare tip de activitate trebuie sa iti asiguri protectia si siguranta. Conditiile de utilizare a unui echipament de protectie sunt determinate de gravitatea riscului, frecventa expunerii la risc si desigur, caracteristicile postului de lucru al fiecarui lucrator. Nu accepta un echipament deteriorat, uzat sau nesigur! Un echipament individual este destinat purtarii unei singure persoane. Inconstienta si nerespectarea regulilor duce la urmari foarte grave care ne pot costa viata sau sanatatea. Asadar, diferenta o face un simplu echipament de protectie.

Romania are unul dintre cele mai ridicate niveluri ale numarului de accidente la locul de munca din Europa. Pe langa instruire, cauza este nefolosirea sau folosirea incorecta a unui echipament de protectie. Protejeaza-ti capul, picioarele, ochii, fata si corpul. Dotarea cu un astfel de echipament este obligatorie. Fii in siguranta si nu te lasa influentat de cei care nu folosesc, viata trebuie sa fie pretuita, nu uita ca ai doar una!

 

Be the first to comment on "Ce importanta are o salopeta de protectie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.