Ce informatii importante ar trebui sa stii despre Bursa de valori din Bucuresti?

Bursa de valori reprezinta piata de capital unde se cumpara si se vand activele financiare, cum ar fi: obligatiuni, actiuni, materii prime, indici, forex, etc.

Pentru a investi trebuie sa bifezi cateva puncte, incepand cu: un cont de tranzactionare de la un broker, o suma de investit (banii pe care nu ii folosesti pe termen scurt) pe piata de bursa si  definirea unei strategii de investitii si bineinteles, un money management potrivit.

In functie de un broker pe care tu il alegi, poti sa investesti in mai multe produse financiare. Acesta poate sa iti propuna o investitie pe urmatoarele piete: Piata monedelor, bursa clasica sau actiuni, piata de obligatiuni sau bonduri, indici bursieri, marfuri sau criptomonede.

Paleta de instrumente financiare este disponibila pentru fiecare investitor ce are posibilitatea de a alege in functie de capitalul de care dispune dar si de apetitul de risc. Trebuie sa stii toate aceste informatii importante despre Bursa de valori din Bucuresti, daca iti doresti sa pornesti catre acest drum.

Actiunile si indicii bursieri sunt, in general,  piete mult mai putin riscante in comparatie cu vestitele cripto monede sau marfuri, fiind piete mai volatile.

Pretul este oferit de oferta si cererea de un instrument. De exemplu, in cazul pretului unui Bitcoin, daca cererea este mult mai mare decat oferta de cripto moneda, automat pretul creste.

Apoi daca cererea Bitcoin-ului este mult mai mare decat oferta cripto monedei, pretul creste. Se respecta acelasi principiu in cazul preturilor indicilor. Pe piata valutara, cererea importanta de lei duce automat la aprecierea leului fata de euro dar si invers. Cererea mai slaba de lei duce la aprecierea euro si deaprecierea leului romanesc.

Atunci cand vine vorba despre pietele bursiere, tot mai multe persoane vor sa isi incerce norocul iar daca si tu faci parte din aceasta categorie, cu atat mai bine.

A juca la bursa sau a investi la bursa reprezinta vanzarea sau cumpararea unor instrumente financiare cu scopul final de a obtine un profit.

Acest tip de investitii se adreeaza tuturor oamenilor care sunt interesati de pietele bursiere si care isi doresc sa investeasca online la bursa.

Te intrebi uneori cum poti face bani la bursa? Ei bine, pentru a te putea bucura de castigarea unor bani tranzactionand la o bursa online, ar trebui sa ai un minim de cunostinte in acest domeniu, legat de obiectivele fixate. Inainte de a investi, ideal ar fi sa ai o pregatire necesara deoarece fara acestea  este posibil sa fie destul de periculos pentru fondurile tale deoarece pot fi efectuate greseli diverse pe care orice incepator le face.

In orice caz, nu porni la drum cu griji sau frica si descopera modalitatile prin care poti invata sa tranzactionezi la bursa.

In ultimul timp au aparut foarte multe facilitati pentru toti cei care isi doresc sa investeasca la bursa, incepand cu anumite cursuri de investitii, ajungand la conturile demonstrative care permit o tranzactionare in conditii reale, doar ca sunt gratuite si fondurile sunt fictive.

Daca te-ai intrebat vreodata pana acum cati bani ar fi bine sa investesti pe bursa, poti sa aloci un anumit procent destul de important din portofoliul tau pentru fondurile ce investesc in actiuni, mai ales daca ai un orizont mai mare. Nu te ingrijora in cazul in care poate ca nu detii o suma foarte mare si nu stii daca vei reusi, poti incepe sa investesti la bursa cu o suma destul de minima.

Pentru inceput orice persoana poate investi, indiferent de suma. De cele mai multe ori, ca sa investesti ai nevoie si de o suma de start pentru o deschidere a contului de fond, apoi a poata creste automat de la o luna la alta.

Desigur, in cazul in care doresti sa se ocupe altcineva de investitiile tale, sa retii ca tu vei fi singurul responsabil care poate alege ceea ce se intampla cu banii tai si cand vei dori sa ii retragi.

Cel mai bine ar fi sa te bazezi pe acele investitii pe termen lung, care iti vor aduce doar avantaje de-a lungul vremii.

In cazul in care te temi de faptul ca s-ar putea sa vina criza financiara si nu stii ce vei face atunci, ei bine, criza ar putea sa vina si sa treaca iar si iar. Dar daca ai investitii pe termen lung, atunci totul va fi mult mai simplu pentru tine.

Daca esti incepator si esti cu ochii pe companiile foarte mari, chiar daca va fi o scadere, intr-o perioada de maxim 2-3 ani acestea isi vor reveni.

Investitiile financiare pot sa fie pe termen scurt, mediu sau lung. De asemenea, orice strategie trebuie musai sa aiba un obiectiv de castig dar si de pierdere.

Chiar daca esti  incepator sau chiar un trader cu experienta, niciodata nu strica sa ai posibilitatea de a consulta cat mai multe materiale educative de calitate privind fiecare investitie pe piata financiara.

Be the first to comment on "Ce informatii importante ar trebui sa stii despre Bursa de valori din Bucuresti?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.