Ce trebuie sa stii despre o firma de contabilitate din Bucuresti

Trebuie sa va ganditi ca in cazul in care angajati o firma de contabilitate , de contabilitatea firmei dumneavoastra se va ocupa tot un economist , poate chiar o persoana cu studii medii , si ca o firma de contabilitate are cheltuieli mai mari decat o persoana fizica care „tine” evidenta contabila .

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere , este tocmai disponibilitatea contabilului de a fi alaturi de dumneavoastra atunci cand intampinati anumite probleme .

Ca sa nu aveti surprize contabile , interesati-va ce program de contabilitate foloseste contabilul dumneavoastra si conveniti inca de la inceput sa va dea datele contabile in fiecare luna , pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla .

Daca programul de contabilitate folosit este unul scump , sediul este mobilat bussines , atunci si serviciile o sa fie scumpe , fara sa adauge un plus de calitate prestatiei efectuate . Alege o firma de contabilitate din Bucuresti.

Cu siguranta este bine stiut de fiecare dintre noi faptul ca orice afacere, mai mica sau mai mare, aflata la inceput sau in plina activitate, implica ca pe partea financiar- contabila sa apeleze la serviciile unei firme de contabilitate sau sa isi organizezeze propriul departament financiar-contabil, deci sa angajeze persoane cu pregatirea si experienta corespunzatoare.

contabilIn momentul de fata, profesia contabila s-a dezvoltat foarte mult si a capatat foarte multe valente, astfel ca un contabil bun ofera servicii atat din sfera competentelor sale cat si din alte domenii cum ar fi cel juridic, de resurse umane, etc.

De asemenea urmand ascendent spre perfectionarea cunostintelor teoretice si practice, acesta poate accede la statutul de expert contabil in urma examenelor si stagiilor de pregatire in domeniile contabilitate, audit, evaluare economica si financiara a intreprinderii si expertiza contabila.

In orice caz, intereseaza-te despre un top de firme de contabilitate din Bucuresti.

Acestea toate fac sa existe diferente foarte mari intre calitatea serviciilor oferite de profesionistii contabili ce activeaza liber pe piata, de la profesionistii contabili angajati, contabili autorizati sau experti contabili, firme specializate in expertiza contabila si audit.

Administratorul afacerii, indiferent de forma juridica de organizare – SRL, SA, PFA, II, etc – trebuie sa fie bine informat astfel incat sa ia cea mai buna decizie in ceea ce priveste organizarea si conducerea contabilitatii financiare cat si a contabilitatii de gestiune in functie de specificul activitatii.

Aceasta obligatie care revine administratorului, este prevazuta in mod expres chiar in primul capitol al Legii contabilitatii nr. 82/1991, articolul 1. Desigur administratorul poate sa delege aceasta responsabilitate pentru organizarea si conducerea contabilitatii Directorului financiar,Contabilului sef sau unei alte persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, conditia fiind ca aceasta sa aiba studii economice superioare.

Profesia contabila este in general definita si judecata prin cunostintele, aptitudinile, atitudinea si etica tuturor celor implicati in aceasta nobila profesie. Ca in oricare alta profesie cei implicati parcug o serie de etape in formarea profesionala de la nivel liceeal, universitar(licenta cu sau fara master) si mai apoi pe tot parcursul activitatii se instruiesc permanent in cadrul cursurilor de pregatire continua, din cadrul organizatiilor profesionale CECCAR, CAFR, CCF, APEC.

Be the first to comment on "Ce trebuie sa stii despre o firma de contabilitate din Bucuresti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.