Sa incepem cu inceputul, si anume cu definirea celor doua notiuni din titlul nostru, in asa fel incat sa stim cu totii despre ce vorbim. Rata de conversie reprezinta cati oameni ti-au devenit clienti, din potentiali clienti. Cu alte cuvinte, ca sa intelegi mai usor, cati anume din cei care au trecut prin fata magazinului, ti-au devenit clienti si au intrat in magazin. Asa cum este logic, aceasta rata nu se aplica doar pentru magazinele in forma lor traditionala. Rata de conversie poate fi masurata si in mediul online, diferenta fiind ca potentiali clienti intra in site-ul tau, iar cei care cumpara sau te contacteaza in baza vizitei lor, iti sunt clienti. Evident, scopul este sa facem cat mai multi oameni sa cumpere de la noi sau sa puna mana pe telefon sa comande un anume serviciu din portofoliul nostru. Aceasta este cresterea ratei de conversie.
Al doilea element al titlului se refera la prezentari video, dar nu din acelea traditionale cu `Buna, eu ma numesc, si sunt, si firmea mea face.`, ci unele care sa aiba intr-adevar lipici la public. Aceste prezentari au in vizor diferentierea ta de restul competitiei tale. Facute ca la carte te pot plasa mult deasupra concurentilor tai. Scopul unei prezentari este sa atraga atentia, astfel ca aceste prezentari trebuie sa aiba ceva diferit, mai ales in comparatie cu alte prezentari. Daca toata lumea incepe prin a se prezenta pe sine, si abia dupa 30 de secunde, tu incepe altfel. Prezinta-ti direct un serviciu, sau incepe cu o intrebare care sa identifice o nevoie a publicului tau tinta.
Aceste prezentari nu dureaza mai mult de 2-3 minute si pot fi create in asa fel incat sa se `asorteze` cu firma ta. Pot cuprinde persoane reale sau poti folosi figurine, animatii sau orice altceva iti trece prin cap si se potriveste cu imaginea firmei tale. Ca sa intelegi mai bine, daca firma ta este una de avocatura, este indicat sa nu folosesti animatii, pentru ca iti poti transforma firma intr-o gluma pe care nu o va lua nimeni in serios. Prezentarile trebuie sa pastreze linia companiei tale, pentru a putea inregistra profit.
Ce au aceste doua elemente in comun? E simplu, se completeaza una pe alta. Daca filmuletul tau este bun atunci vei vedea cu ochii tai cresterea conversiei, daca vei inregistra vanzari mai mari, atunci filmuletele tale vor circula mai departe decat le vei putea duce tu. Clientii iti vor distribui prezentarile, pentru a da de stire lumii ca au fost multumiti de produsele sau serviciile tale, astfel ca iata, vei inregistra i si mai mare cresterea a conversiei. E simplu, nu?
Cei mai multi antreprenori nu iau inca in considerare prezentarile video, pentru ca nu se folosesc prea mult in tara noastra. Fii printre primii care reusesc sa creasca rata conversiei si vei avea numai de castigat. Fii un antreprenor care se adapteaza, nu unul inchistat care va ramane in urma, nostalgic dupa vremurile mult apuse. Este important sa stim sa crestem si sa ne adaptam la piata in care traim, si care ne ajuta sa ne dezvoltam afacerea.
Tu ce faci pentru cresterea conversiei?
Be the first to comment on "Cum sa obtinem cresterea coversiei prin prezentari video"