Cum se realizeaza tratarea apei din piscina?

Cand vine vorba de piscina noastra, pe langa aspectul desavarsit al ei, ne dorim si sa inotam intr-o apa cat mai curata, lipsita de impuritati. Acest lucru este posibil doar daca acordam o atentie majora tratarii periodice a apei.

Exista doua modalitati prin care se poate trata apa, fie pe cale fizica, fie pe cale chimica. Despre tratamentul fizic probabil stiu foarte multe persoane, ne referim in mod exclusiv la filtrarea apei.

Echipamentele pe care le achizitionam pentru piscina sunt concepute in asa fel incat sa permita recircularea apei in piscina. Practic, apa este filtrata cu ajutorul pompei de filtrare, iar in acest mod impuritatile si depunerile de sedimente sunt retinute in filtru.

Cu ajutorul acestei tehnici vom scapa de frunze, insecte, precum si oricare alte deseuri, ceea ce este esential, deoarece acestea dau piscinei noastre un aspect neplacut.

Tratarea apei din piscina se poate face si pe cale chimica, insa inainte de aceasta etapa, se va face si un test prin care vom observa care este PH-ul apei, daca se incadreaza in limitele normale.

In cazul in care apa este fie alcalina, fie acida, important este sa echilibram ph-ul, prin folosirea anumitor substante cu rol de restabilire.

Principalele motive pentru care se foloseste tratamentul chimic al apei sunt: distrugerea agentilor biologici ce se regasesc in apa, eliminarea depunerilor de calcar, limpezirea apei, dar si prevenirea aparitiei algelor, care nu sunt deloc placute.

De fiecare data, folosirea substantelor chimice se face cu foarte mare atentie, pentru a nu ne irita epiderma. Pentru aceasta operatiune se folosesc atat manusi, cat si ochelari de protectie, deoarece unele substante sunt volatile, ceea ce inseamna ca se evapora si pot ajunge cu usurinta la mucoasa oculara, afectand-o.

In ceea ce priveste momentul zilei in care se introduc aceste substante chimice in apa, cel mai bine este ca aceasta activitate sa se faca seara, deoarece in orele ce urmeaza nu se va folosi piscina.

Desi pe ambalajul produselor este trecut modul de utilizare, cel mai bine ar fi sa apelam la ajutor specializat, pentru a evita orice incident neplacut.

Sa nu uitam nici de dezinfectarea apei, deoarece este o etapa deosebit de importanta. In acest mod, se vor distruge bacteriile si nu va exista riscul sa ne imbolnavim. Tratarea apei din piscina nu este finalizata pana nu ne ocupam si de acest aspect.

De regula, se utilizeaza un oxidant, iar cel mai cunoscut este clorul. In cazul in care se intampla sa fim alergici la aceasta substanta, putem opta pentru produse pe baza de perhidrol.

Cantitatea de clor pe care urmeaza sa o folosim este variabila, in functie de dimensiunile piscinei noastre. Dupa ce se toarna clor in piscina, 12 ore nu este indicat sa o folosim, deoarece pot sa apara unele reactii alergice grave.

In concluzie, calitatea apei depinde intr-o mare masura de felul in care este tratata. Se recomanda atat tratarea fizica, cat si chimica, pentru ca rezultatele obtinute sa fie cat mai bune. Apa limpede si dezinfectata din piscina este ideala pentru inot.

Be the first to comment on "Cum se realizeaza tratarea apei din piscina?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.