De ce ai nevoie de proiecte de case

In 2005, dintr-un capriciu, sotul meu si cu mine am decis sa ne uitam la contractori pentru casa – si, astfel, a inceput procesul de 18 luni de construire a propriei noastre case. Ce a inceput ca o dupa-amiaza curioasa a ajuns dicteze vietile noastre pana cand in sfarsit ne-am mutat in casa noastra, in toamna anului 2006.

In timp ce ne place casa noastra si experienta a fost in general pozitiva, adevarul este ca nu as recomanda a-l face ca pe un capriciu, cum am facut noi. Din pacate, noi am facut unele greșeli grave de-a lungul drumului si nu am luat in calcul ce solutii am avea pentru o mulțime de situații neprevazute, care a facut procesul mai greu decat ar fi trebuit.

Daca as putea sa ma intorc si sa repornesc  procesul, as fi facut mai multe lucruri in mod diferit. In primul rand, mi-as fi petrecut mai mult timp gandindu daca decizia de a construi casa noastra a fost chiar buna pentru noi. Dupa asigurandu-ma ca bugetul nostru ar putea ocupa ceea ce aveam nevoie intr-o casa, atunci mi-as fi dat unda verde. Din fericire am avut doar suficient bani pentru a acoperi cheltuielile – dar s-ar fi putut dovedi a fi un dezastru.

Neasigurarea ca am avut suficienti bani in bugetul nostru a fost doar inceputul a ceea ce am facut gresit. Cu toate acestea, puteți invata de la greselile mele de constructii. Aici sunt o serie de intrebari esentiale, trebuie sa te intrebi inainte de semnarea contractului initial de constructie.

  1. Ne putem permite?

building-plan-35Pe hartie, construirea unei case pare a fi foarte accesibile. Cu toate acestea, in timp ce numerele de pe hartie s-ar putea adauga pana la un pret atractiv, aveți nevoie sa luati in considerare costurile de constructie ale unei case care nu sunt planificate. De exemplu, in timp ce cheresteaua ar putea avea un anumit preț ieftin astazi, daca construictia este intarziata, costul  de cherestea ar putea creste. Asigurati-va ca va puteti permite numarul de pe defalcarea preturilor, dar, de asemenea ca ceva loc de manevra pentru a lucra, astfel incat o greseala sau  un regres sa nu sufle complet bugetul.

Rulati numerele si semnati doar pe ce va puteti permite – sigur, blaturi de marmură ar putea fi frumoase, dar nu atunci cand bugetul permite doar blatul laminat.

  1. Avem timp si rabdare?

Avand o casa in constructie, mai degraba decat pur si simplu sa cumparati o casa existenta necesita o cantitate mult mai mare de timp. Prin urmare, aveți nevoie sa fii sigur ca ai timp si rabdare pentru a face fata cu variabilele implicate în construirea unei case personalizate. Chiar si cele mai de baza proiecte de case, dureaza trei pana la sase luni pentru a termina, in timp ce casele personalizate pot dura pana la 18 luni sau mai mult, in cazul in care aveti o problema. Daca sunteti intr-o graba pentru a obtine intr-o casa, cumparand unul ar putea fi cea mai buna optiune.

Decizia de a construi o casa in esenta, inseamna sa iti dedici viata ta, timpul liber, si rabdarea fata de proiectul pentru mai multe luni. Imi place casa mea personalizata – este practic un membru al familiei. Dar eu cu siguranta nu as recomanda procesul pentru cei slabi de inima sau a cuplurilor ce se alfa pe teren stancos. Ia-ti timp si verifica optiunile inainte de a incepe casa ta. Eu am gasit proiecte de case la Estimari Media in Comuna Dersca, Botosani si a fost unul potrivit.

Be the first to comment on "De ce ai nevoie de proiecte de case"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.