De ce o certificare iso 14001 este importanta pentru mediul inconjurator

Natura si mediul inconjurator in general au suferit o multime de alteratii si stricaciuni pe parcusul existentei noastre pe planeta. Odata cu revolutia industrial lucrurile au devenit dramatice si nici pana astazi oamenii nu au fost capabili sa readuca la viata medii si specii de animale sau insecte care au pierit din cauza interactiunii negative ale omului asupra lor.

logo-absolDar aceasta situatie este in continua schimbare pentru ca din ce in ce mai multi oameni devin constienti de efectul pe care il au asupra naturii si din ce in ce mai multi dintre ei se gandesc de doua ori inainte sa arunce un ambalaj intr-un loc nepotrivit. Constientizarea asupra poluarii a luat amploare in ultimii ani, astfel ca tot mai multe companii aleg in fiecare an sa devina mai prietenoase cu mediul in care isi desfasoara activitatea. Aceste companii nu doar ca au inceput sa fie din ce in ce mai multe si mai vizibile, dar au inceput si sa aiba mai mult succes.

Daca la inceputul acestui trend companiile nu stiau cum, sau nu aveau cum sa ateste ca activitatea pe care o desfasoara este prietenoasa cu mediul inconjurator, lucrurile s-au schimbat in ultimul timp, chiar de la un nivel mondial. La nivel mondial s-a dezvoltat un barem pe baza caruia orice firma poate certifica sau nu ca desfasoara activitati ecologice.

Este vorba de o alta certificare iso, mai exact certificare iso 14001, care atesta faptul ca activitatea unei firme este total sigura pentru natura. Desi este o certificare relativ noua, tot mai multe companii doresc sa fie analizate si atestate in acest sens, in speranta ca vor avea mai multi clienti. Si stiti ce?  De obicei este adevarat, companiile care au grija de mediul inconjurator au inregistrat in ultimul timp o crestere de profit. Asta deoarece oamenilor si companiilor le place sa lucreze cu alti oameni si companii care constientizeaza impactul omenesc asupra naturii. In plus, aceasta „ecologizare de business” este un trend, iar cine nu il urmeaza risca sa raman fara clienti. Oricare ar fi motivele, fie ca vorbim strict de renume si reputatie, ori de protejarea naturii in cel mai stric sens al cuvantului, oamenii sunt interesati sa lucrez din ce in ce mai ecologic.

Pentru a obtine o astfel de certificare o companie poate angaja o companie de certificari ce va veni la sediul firmei pentru a urmari o perioada activitatea firmei. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra activitatii desfasurate, firme de certificare va avea un barem pe care il va urmari.

Trebuie mentionat ca desi acest tip de certificare iso  14001 a fost initial gandit pentru companii care produc si vand produse, tot mai multe companii care furnizeaza servicii vor sa obtina acelasi fel de certificare. In special ne referim la firmele de servicii care opereaza cu autoturisme, ori care ar putea fi predispuse la producerea de poluare fonica sau luminoasa. Acest tip de certficare este un pas inainte pentru viitorul planetei noastre, pentru viitorul nostru pe aceasta planeta. Faptul ca din ce in ce mai multe firme doresc o astfel de certificare si incearca sa isi modific activitatea in asa fel incat sa daunze cat mai putin mediului, nu poate decat se ne bucure si sa ne dea sperante pentru generatiile urmatoare.

Be the first to comment on "De ce o certificare iso 14001 este importanta pentru mediul inconjurator"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.