Garantie de participare la licitatie

Am aflat de la SC Vis La Vie SRL ce inseamna o garantie de participare la licitatie, dupa ce am sunat la numarul de telefon 0771731869, si din acest motiv in continuare va vom prezenta si dumneavoastra informatiile obtinute. Astfel despre o garantie de participare la licitatie putem spune ca reprezinta de fapt o alternativa pentru o scrisoare de garantie bancara, sau pentru viramentul bancar. Aceasta garantie este creata in favoarea autoritatii contractante, pentru dreptul de participare la licitatie. Garantia de participare se va constitui de asemenea prin virament bancar, sau prin alte instrumente de garantare, emise de catre o unitate bancara, sau in unele cazuri de catre o societate de asigurari. O garantie de acest tip se va incheia, pentru o perioada de sase luni, insa in unele situatii poate fi prelungita, pana la termenele solicitate. Un ofertant nu poate participa la o licitatie in cazul in care u va semna aceasta garantie de participare. Garantia de participare prezinta anumite avantaje perntru participarea la licitatii, iar printre acestea putem aminti de facilitarea participarilor la licitatiile publice. De asemenea putem aminti si deblocarea unor sume de bani ce se vor constitui ca si garantie de participare. O astfel de garantie nu poate afecta intr-un fel sau altul capitalul de lucru, si are un timp redus de emitere. Totodata in raport cu alte instrumente si proceduri bancare poate oferi costuri reduse, pentru emitent, si de asemenea pentru beneficiar.

1282167_80514477Printr-o garantie de participare la licitatie sunt asigurate unele riscuri pentru unele situatii precum cele in care ofertantul si-a retras ofera in perioada in care aceasta este inca valabila, si a fost declarata castigatoare. De asemenea acest instrument poate fi pus in aplicare in cazul in care ofertantul nu a constituit o garantie de buna executie in perioada in care oferta a fost valabila, si a fost castigata de catre acesta. Garantia de participare se poate executa si in cazul in care un ofertant refuza sa semneze contractul de achizitie publica, daca oferta este valabila. In cazul in care va intrebati ce reprezinta garantia de buna executie, despre aceasta putem spune ca este de fapt un instrument de garantare solicitat unor companii ce vor semna contractele de achizitie publica. Totodata, acestea reprezinta un angajement ferm si irevocabil, asumat de catre Asigurator in numele Asiguratului, facand referire la plata pentru beneficiar a unor despagubiri in limita sumei asigurate. Acest lucru se va intampla in cazul in care asiguratul nu isi va duce la bun sfarsit obligatiile asumate prin contract.

In aceste conditii, in cazul in care asiguratul nu isi va indeplini in mode corespunzator obligatiile contractuale se poate solicita aceasta garantie de participare la licitatie. Astfel, asiguratorul este obligat sa despagubeasca pe beneficiarul contractului, iar perioada maxima pentru care se poate semna o astfel de garantie de buna executie este de 60 de luni. Acestea sunt informatiile obtinute despre o garantie de participare la licitatie si puteti tine cont de ele in cazul in care in perioada urmatoare veti desfasura activitati in acest domeniu. Este foarte important sa aveti la indemana informatiile importante in ceea ce priveste instrumentele bancare, deoarece numai in aceste conditii, veti putea lua cele mai bune decizii. Daca veti dori informatii suplimentare, le puteti solicita de la aceasi companie de la care am facut si eu acelasi lucru, pe care o gasiti la inceputul articolului. Nu ramane decat sa va uram succes la aceste licitatii, si sa speram ca va veti indeplini toate obligatiile stipulate in contractul de achizitie.Oricum, avand toate informatiile la dispozitie, si sprijin in deciziile pe care le veti lua, puteti fi siguri de faptul ca deciziile pe care le veti lua in viitorul apropiat vor fi cele mai potrivite.

Be the first to comment on "Garantie de participare la licitatie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.