Importanta fiselor de cazare

Fisele de cazare sunt documente tipizate ce se folosesc in orice unitate turistica din Romania. Mai exact, fiecare turist trebuie sa fie inregistrat in evidentele operative, tocmai de aceea, imediat dupa ce sosesc, el trebuie sa completeze un exemplar cu datele persoanele.

Orice fisa de cazare se completeaza cu datele de pe cartea de identitate. Este bine de stiut faptul ca noi nu ne putem caza la un hotel sau o pensiune daca nu detinem asupra noastra buletinul.

Fiecare fisa are un numar de serie, deci nu se vor mai folosi cartile de imobil. Datele notate sunt cele prevazute in anexe, deci fac parte din prezentele norme aflate in vigoare.

Receptionerii au rolul de a verifica daca datele trecute in fisele de cazare corespund cu datele de pe buletin. Dupa ce le-au controlat pe fiecare in parte, acestia inapoiaza cartile de identitate fiecarui turist in parte.

Legea HG 237 elaborata in anul 2001 prevede ca fiecare unitate hoteliera sa aiba formulare de cazare, pentru a-si putea desfasura activitatea in limitele legale.

Mai exact, in aceasta categorie intra pensiunile, hotelurile, vilele, cabane, camping-uri, care au obligatia de a respecta hotararea data.

Fisa de cazare este o hartie autocopiativa, in doua exemplare. Un exemplar va ramane in unitatea turistica, iar celalalt va fi trimis autoritatilor fiscale, pentru a fi verificate.

Acest formular trebuie sa cuprinda toate informatiile necesare, deci turistul va trebui sa completeze fiecare spatiu tipizat.

Fisele de cazare sunt foarte importante, ele pot fi puse la dispozitie si politiei, in cazul in care apare o anumita situatie.

Atat originalul, cat si copia fisei se pastreaza o perioada indelungata, de pana la 5 ani. Persoanele ce au atributia de a procura aceste documente sunt proprietarii hotelurilor sau administratorii acestora, dupa caz.

Turismul este o ramura importanta a oricarei economii. Acest lucru este valabil si in Romania, tocmai de aceea hotelurile se afla intr-o continua dezvoltare.

Pentru a-si organiza fluxul de clienti, fisele de cazare sunt esentiale. Ele contin date cu privire la sosirea si plecarea fiecarei persoane.

Avand in vedere faptul ca intr-un hotel vin foarte multi turisti, trebuie sa existe mereu un stoc de fise de cazare necompletate, pentru a nu ne afla in situatia in care sa ramanem fara acest tip de act de mare importanta.

In general, fisa se regaseste in format A5 si se poate personaliza cu sigla unitatii sau chiar si cu datele ei.

Hartia autocopiativa permite ca datele sa se imprime de pe documentul original pe copie, deci este foarte usor de folosit.

Cel mai des, fisele de cazare vin grupate in carnete de cate 50 de exemplare, avand atat un design atractiv, cat si o calitate superioara.

Concluzionand, fisa de cazare este unul dintre documentele obligatorii din orice unitate economica ce se ocupa de cazare. Avand in vedere faptul ca au un numar de serie, acestea pot fi ordonate in functie de data, deci daca avem nevoie de o anumita fisa, o putem gasi foarte usor dupa acest criteriu. In acest fel, o unitate turistica isi poate desfasura activitatea in cele mai bune conditii, conform legii.

Be the first to comment on "Importanta fiselor de cazare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.