Importanta unei balante de laborator

Atunci cand acuratetea conteaza, impreuna cu rezultatele rapide, exista un anumit tip de balante de laborator care indeplineste specificatiile cu cantariri de  pana la 31G cu 1 pg lizibilitate. In cadrul unei cantariri ultra rapide de 10 secunde, pentru economii maxime de timp cu fiecare operatiune de cantarire microbalantele pot fi Solutia problemelor tale de cantarire. Software-ul incorporat simplifica cantarirea, si pentru a permite stocarea rapida, fara erori de greutati, este posibila calcularea sumelor in orice ordine pe care o alegeti, pentru un numar de 50 de probe.

Aceste balante de laborator pot fi gasite in laboratoarele de medicina legala pentru analiza elementara a solutiilor si compusilor, in analiza pesticidelor, cum ar fi analiza pulberilor in suspensie, cercetarea farmaceutica si cele mai multe universitati mari de cercetare din intreaga lume.

Balantele de laborator au tot felul de functii utile care sa va ajute sa cantariti pana la cel mai mic microgram solutiile si compozitiile pe care le doriti si de care aveti nevoie. Calibrarea complet automata, precum si afisarea minima admisibila sunt functii suplimentare care fac diferenta dintre o microbalanta mediocre si una de cea mai inalta calitate.  Microbalanta este instrumentul de masurare ideal pentru pregatirea esantioanelor de laborator. Din moment ce multe esantioane preparate au termen de valabilitate limitat sau poate sunt toxice ori costisitoare este importanta rapiditatea de cantarire. Avand o balanta in laboratorul dumneavoastra va permite sa cantariti mici cantitati de materiale care urmeaza sa fie transformate in standarde. Acest lucru permite prepararea unor loturi mai mici, cu, in consecinta, mai putine deseuri.

250-microbalanteIn orice laborator de chimie sau biologie, exista unele dispozitive generale, care sunt aproape indispensabile. Acesta este cazul balantelor de laborator. Si, pentru ca toata lumea are si utilizeaza astfel de echipamente, atitudinea fata de ele este extrem de relaxata.

Cu toate acestea, pentra ca ele masoara cu o precizie foarte mare si sensibilitate, trebuie luate in considerare o serie de masuri de precautie atunci cand se fac masuratori:

Stabilitatea mesei. In multe locuri, se crede ca masa este un suport stabil atunci cand este la perete sau are picioare metalice.

Din pacate, acestea sunt doar aparente. Picioarele din metal nu doar ca transmit mai usor vibratii catre balanta dar este de multe ori doar un cadru metalic prins cu doua suruburi care se deplaseaza la prima atingere, lucru care face ca balanta sa-si piarda calibrarea.

Nici utilizarea  unui covor din cauciuc, nu este o idee buna. Chiar daca aparent preia vibratiile ambientale, in realitatea cauciucului este sursa de instabililate. Cea mai buna metoda de a stabiliza si a garanta precizia unei balante de laborator este in cele din urma marmura. Insa aceasta nu trebuie folosita doar ca tablie. Cel mai indicat este ca in laboratoare, intregul suport de lucru sa fie din marmura. Din cauza greutatii masive pe care o are, marmura este insensibila la vibratii mici, care, asupra altor material ar avea efect. Fiind un material solid, greu de deplasat, chiar si in urma vibratiilor constante, marmura a devenit in timp cel mai de incredere material pentru balantele de laborator.

Be the first to comment on "Importanta unei balante de laborator"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.