Importanta unei sedinte de fizioterapie din Bucuresti

Fizioterapia este o tehnica foarte utilizata in recuperarile medicale, atat pentru ameliorarea afectiunilor, cat si dupa operatii, cand se doreste o refacere mai rapida.

Aceasta utilizeaza unele metode, precum undele magnetice, curentii electrici, undele mecanice, electrostimularea, etc.

Fizioterapia se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, de la copii, pana la bolnavi de varsta a 3 a. Efectele sunt resimtite de pacienti chiar dupa primele sedinte.

O afectiune care se trateaza prin fizioterapie este periartrita scapulohumerala. Localizata in jurul articulatiei umarului, afecteaza tendoanele situate in aceasta zona si se caracterizeaza prin dureri la miscare, sau imobilizare. Tratamentul trebuie aplicat la timp, e langa aspirina, se utilizeaza fizioterapia cu agenti fizici(curenti galvanici si dinamici).

Durerile articulare sunt ameliorate la o clinica de fizioterapie din Bucuresti. Coxartroza este mai frecventa la varste mai inaintate, debutand dupa varsta de 40 de ani. Simptomele de inceput sunt durerea, care apare la mers, si jena functionala, in special la incaltare, urmate destul de repede de schiopatare. Cu timpul, durerea se intensifica, mersul este din ce in ce mai dificil, pana ce se ajunge la impotenta functionala.

Tratamentul coxartrozei consta in repaus si menajarea articulatiilor. Fizioterapia cea mai utila consta in aplicarea inaltei frecvente, a ultrasunetelor. De asemenea, pot fi folosite impachetarile cu parafina si namol.

Spondiloza lombara evolueaza sub forma acuta sau cronica. In formele acute, durerea apare brusc, cu ocazia unui efort care provoaca o suferinta. Uneori, afectiunea se produce fara efort, in timpul noptii. Tratamentul consta in proceduri fizioterapice. Caldura este uneori foarte bine tolerata si da rezultate excelente, dar la starile congestive ale radacinilor nervoase spinale lombare, ea poate accentua durerea.

fizioterapieFizioterapia are un rol foarte important si in bolile reumatismale. Reumatismul inflamator se distinge prin varietatea aspectelor, prin gravitatea simptomatologiei si prin multitudinea metodelor terapeutice utilizate in combaterea lui. Dupa ce procesul de reumatism infectios este stins, articulatia respectiva mai trebuie inca atent tratata, pentru a se indeparta urmarile inflamatiei si a se recupera functia normala. Se prescriu masaj si gimnastica medicala, proceduri de hidroterapie su termoterapie(impachetari cu parafina sau namol), de electroterapie(unde ultra scurte).

Tratamentul poliartritei reumatoide se face in raport cu evolutia bolii. In faza de debut, se recomanda ionizari galvanice cu novocaina si calciu. Intr-o faza mai avansata, se vor adauga si campuri electromangetice de inalta frecventa si bai de lumina.

Se recomanda, pe langa fizioterapie si gimnastica medicala. Clinica de fizioterapie din Bucuresti dispune de o gama larga de tehnici inovatoare, care dau rezultate spectaculoase.

O alta afectiune foarte des intalnita poarta denumirea de picior dureros. Sindromul se datoreaza fie imbolnavirii reumatice a articulatiilor piciorului, fie unei malformatii. Durerile pot fi provocate de pintentii exostotici care se instaleaza sub calcai. Terapeutica piciorului dureros consta in masuri ortopedice si tratamente de fizioterapie.

Concluzionand, fizioterapia are un rol esential in ameliorarea si chiar tratarea unor afectiuni ale aparatului locomotor. Aparatul locomotor, prin diferite mecanisme, asigura omului posibilitatea de a se misca si de a-si pastra pozitia corecta. O disfunctiune poate avea urmari foarte grave, conducand chiar si la pierderea functiei de motricitate. In cazul oricarei afectiuni, solicitati serviciile unui cabinet de fizioterapie.

Be the first to comment on "Importanta unei sedinte de fizioterapie din Bucuresti"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.