Informatii despre balante electronice si nu numai

Balantele etalon se folosesc la transmiterea unitatii de masa si la verificarea greutatilor de lucru.

Balantele analitice  sunt balante simple cu precizia ridicata. Se folosesc in laboratoare, in activitatea didactica si in cercetare. Gama de masurare este cuprinsa intre 2 si 200 grame.

Balantele tehnice  se folosesc la cantariri de precizie mai redusa executate in depozite, ateliere.

Balantele compuse  au talerele plasate deasupra parghiilor si sprijinite pe 3 cutite. Sarcinile maxime care pot fi cantarite cu balantele compuse sunt de 2, 5, 10 si 20 kg.

Balantele etalon sunt utilizate pentru transmiterea unitatii de masura si pentru verificarea maselor. Sunt executate cu mare precizie si sunt sensibile la factorii de mediu, motiv pentru care sunt tinute in incinte inchise si actionate printr-o mana mecanica, de la distanta.

Balantele analitice sunt utilizate in laboratoare, precum si in activitatea didactica de cercetare. Sunt simple si cu precizie ridicata. Au domeniul de masurare intre 2-200 g. Cantarirea se face prin echilibrarea masei de cantarit cu masuri echivalente. Pot fi prevazute cu o scara micrometrica pentru marirea preciziei de masurare. Sunt influentate de factorii de mediu, motiv pentru care sunt tinute intr-o carcasa, iar greutatile aditionale sunt actionte mecanie. Comanda chiar acum balante electronice de inalta calitate si nu vei avea niciun regret.

Partile componente sunt destul de diverse, precum parghie, coloana de sustinere a parghiei, ac indicator, scara gradata, dispozitiv de izolare, amortizoare, talere, piulite de reglare a pozitiei de echilibru, etc.

Balantele tehnice sunt balante simple utilizate la cantariri curente de precizie redusa. Sunt incomode la utilizari frecvente deoarece sunt plasate sub parghie. Verificarea se face verificand functionarea in gol si la incarcarea cu 10%, respectiv cu 100% din sarcina maxima.

250-balante-de-inalta-precizie-seria-wlyPartile componente : suport, parghie, coloana, scara gradata, paftale, vergele de legatura, buton pentru actionarea dispozitivului de izolare.

Balantele romane sunt mijloace de cantarit cu o singura parghie cu brate inegale. Pe bratul scurt se suspenda corpul de cantarit, iar pe cel lung culiseaza un cilindru metalic de masa constanta, care se numeste greutate romana. Pe bratul lung, pe care sunt trasate repere, se citesc diferite valori ale maselor cantarite. Verificarea se face utilizant greutati etalon.

Alege un cantar de precizie care sa te ajute foarte mult in tot ceea ce vrei sa faci.

Balantele compuse au talere asezate deasupra parghiilor, fiind foarte des utilizate la activitatile curente de cantarire. Balanta are trei puncte de incarcare, deci spirjinul se face pe trei cutite.

Verificarea se face verificand indicatiile in gol si la incarcarea cu 19%, respectiv cu 100% din sarcina maxima, utilizand greutati etalon. Partile componente sunt : talere, parghie de cantarire cu brate egale, cutite duble de sarcini, cutite de legatura, parghie ajutatoare.

Basculele romane servesc la cantarirea unor mase mai mari de 500 kg, putand fi construite si variante pentru cantariri de pana la 200 000 kg. Aceste bascule nu folosesc greutati de lucru, constructia lor bazandu-se pe utilizarea parghiilor cu brate inegale.

Basculele zecimale sunt instrumente de cantarit cu mai multe parghii inegale. Sunt folosite la cantarirea maselor de ordinul sutelor de kg. Se numesc zecimale deoarece cantarirea se face la un raport intre greutatile asezate pe platan si masa de cantarit egal cu 1/10. Se consttruiesc pentru sarcini maxime de 50, 100 , 200 si 500 kg.

Be the first to comment on "Informatii despre balante electronice si nu numai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.