Nu ai nevoie de sponsori daca faci videochat

O tanara singura in anul 2015 poate fi ceva foarte tentant pentru majoritatea barbatilor, oriunde s-ar afla ei. Mie insa, mi-a placut mereu sa fiu independenta si nu mi-a placut sa cer nimic nimanui. Asa ca imediat dupa ce am absolvit facultatea am decis sa imi iau viata in propriile maini si sa fac ceva cu destinul care mi-a fost dat.

708902_6Am avut nororcul sa cresc intr-o casa decenta, unde armonia a fost la ea acasa si probabil asta m-a pregatit si mai mult pentru viata pe cont propriu. Sunt cel mai mare copil al familiei, drept pentru care am fost responsabilizata de mica, pentru ca trebuia sa am grija de fratele meu mai mic astfel ca de mica am invatat mersul lucrurilor.

Fiind o buna organizatoare, am decis ca nu imi va fi greu sa ma descurc singura drept pentru care am plecat de acasa, intr-un oras nou, la multe sute de kilometri distanta, acolo unde vara e mai lunga, in Constanta. Asa ca odata ajunsa acolo a trebuit sa imi caut un loc de munca. Stiam sigur ce nu vreau sa fiu – o femeie intretinuta, eventual de un barbat cu vreo 20 de ani mai in varsta ca mine si fara un viitor al meu. Aceasta poate fi o solutie pentru unele domnisoare, insa nu pentru mine, eu aveam alte planuri.

Am lucrat timp de cateva luni ca si secretara pentru o multinationala, insa am ajuns repede la concluzia ca nu as fi avut niciun viitor acolo pentru ca nu era nicio posibilitate de promovare.

Asa ca am plecat mai departe spre un alt loc de munca, speram eu mai bine platit si cu posibilitati de promovare peste un an – doi. Asa am ajuns la Network System Communications in Constanta, unde am fost angajata dupa un scurt interviu in care mai degraba mi s-au povestit atributiunile decat sa ma intrebe despre experienta profesionala si educatie. Probabil si din cauza ca ma urma sa ma angajez intr-un studio de videochat pentru care nu ai nevoie de experienta sau educatie de vreun fel.  

Asa am ajuns sa castig chiar si 3000 de euro pe luna, in Romania, fara sa depun un efort prea mare si fara o responsabilitate uriasa pe umeri. Desi mai am cunostinte care ma privesc crucis din cauza prejudecatilor lor, pentru mine independenta se intanide pana acolo pana unde nu imi pasa decat de familia mea apropiata, care ma accepta asa cum sunt. La drept vorbind, ce alt job mai bun ca acest ar exista, mai ales daca iti doresti sa fii independenta .

Te previn insa ca nu e usor, atunci cand esti ndependenta esti… singura. Insa daca nu iti place sa dai explicatii, sa ai grija de altcineva in afara de tine, sau sa imparti ceva cu oricine, atunci sa stii ca poate fi jobul perfect si pentru tine. Mai ales daca nu prea te-ai obosit sa inveti prea bine si daca nu ai experienta relevanta in vreun domeniu anume.

Este realizabil, si daca si tu vrei, te astept sa fim independente… impreuna.

Be the first to comment on "Nu ai nevoie de sponsori daca faci videochat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.