Plase realizate din inox

Plasele si sitele sunt foarte raspandite ca utilizare, acoperind domenii din cele mai variate, avand functii diverse, adaptate fiecarei activitati. Acest lucru se datoreaza tocmai faptului ca oferind mai multe tipuri de produse, pentru fiecare categorie, realizate prin tehnici diferite si materiale diferite se satisfac acele cerinte unice ale fiecarui agent economic. Le intalnim in sectoare precum industria alimentara, agricultura, constructii, industria extractiva, farmaceutica, si multe altele. Materialele din care sunt realizate pot fi diverse, de la hotel, alama, cupru, poliester, insa multe din aceste produse sunt disponibile din inox, datorita unor caracteristici pe care acest material le are. O plasa din inox are o rezistenta foarte mare, facand fata intr-un mediu coroziv, precum si fortelor de tractiune ridicate, ea satisface foarte bine cerintele pentru igiena in industria alimentara sau farmaceutica, este folosita cu usurinta atat in medii acide cat si alcaline, la temperaturi extreme, ori joase ori foarte inalte.

plasa inoxIata de ce, datorita versatilitatii acestui material, si plasele si sitele realizate din el vor avea calitati cu totul deosebite, care le transforma in atuuri pentru orice activitate si care isi vor recupera investitia in timp tocmai rezistentei lor foarte bune si posibilitatii de a fi curatate si intretinute facil.

Datorita proprietatilor lor, dar si a aspectului modern al inoxului, le intalnim si in arhitectura si in constructii, nu doar in industrie sau agricultura. Ele pot fi folosite in exterior, pe fatadele cladirilor, avand mai multe functiuni, cu precadere cea de filtrare a razelor solare si de creare a unei temperaturi placute. De asemenea ofera si o buna izolare fonica. Ele mai sunt folosite si in interior, pe tavane, dar le mai intalnim de exemplu si in cadrul parapetilor. Dupa cum spuneam, acestea au si un rol estetic, datorita stralucirii caracteristice materialului.

Un alt gen de utilizari  ar fi de exemplu la atenuarea radiatiilor de inalta frecventa, sau a campurilor electrice de joasa frecventa.

In industrie si agricultura se folosesc cu precadere ca filtre, site, decantoare sau separatoare.

Plasele pot fi realizate prin impletire normala, prin alternarea firelor din care este realizata, insa se poate opta si pentru alte modele, cum ar fi plase cu suprafata plana, sau semi-plana, acestea avand avantajul unei uzuri mai redus, obtinandu-se astfel o durata de viata mai mare.

Plasele din inox, disponibile intr-o gama variata de modele, cu diferite marimi pentru ochiuri, dar si pentru firele din care sunt realizate sunt folosite cu succes intr-o multitudine de industrii. Amintim aici industria chimica, petroliera, farmaceutica, alimentara, ele fiind folosite ca filtre si site pentru filtrarea aerului, a combustibililor, pentru filtrarea sistemelor hidraulice.

De asemenea sunt folosite la tratarea deseurilor, pentru deshidratarea fructelor, in industria textila, ca difuzori de aburi de exemplu, si asa mai departe.

Un produs relativ simplu si necostisitor iata ca poate reprezenta o solutie pentru activitatea multor intreprinderi si agenti economici prin versatilitatea sa, iar folosirea inoxului se dovedeste absolut indispensabila in multe din aceste activitati, datorita calitatilor sale.

Be the first to comment on "Plase realizate din inox"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.