Prosop bumbac organic – cele mai bune produse

Este bine ca in general cand dorim sa ne achizitionam anumite produse de igiena personala cum ar fi prosoapele, sa ne alegem niste produse de inalta calitate, pentru a-i oferi corpului nostru tot ce e mai bun.

Trebuie sa acordam o atentie sporita prosoapelor de baie, pentru ca acestea asigura un grad inalt de confort si daca sunt alese cum trebuie, evitam situatiile in care ne putem irita pielea din cauza materialului acestuia. Iar atunci cand vine vorba de pielea fetei, atentia pe care o acordam cumpararii unui prosop trebuie sa fie si mai ridicata, pentru ca pielea fetei este foarte sensibila. Conteaza, asadar, foarte mult materialul, dimensiunea, greutatea si felul in care a fost tesut, asa ca alege un prosop bumbac organic tinand cont de aceste criterii pentru a-ti oferi confortul dorit.

Trebuie sa intelegem ca un astfel de prosop de baie este utilizat pentru acoperirea de jur imprejur a corpului, pentru infasurarea parului sau stergerea mainilor. De aceea prosoapele de baie trebuie sa fie realizate din materiale de calitate, igienice si absorbante.

Gradul de absorbtie al materialului

Un prosop de baie calitativ trebuie sa poata absorbi apa de pe piele, dar in acelasi timp sa nu afecteze acest lucru materialul care poate capata un miros neplacut. Puterea de absorbtie trebuie sa fie destul de ridicata pentru a nu se intampina astfel de probleme.

Bumbacul este un material foarte des intalnit care are puterea de absorbtie. Astfel, fibrele extra lungi din compozitia “Bumbacului egiptean” sunt superior calitative, pentru ca delicate cu pielea si au uun nivel de absorbtie final de 50 – 60%.

Bumbacul turcesc este si acesta un produs de calitate superioara, fiind des intalnit la SPA si hoteluri, pentru ca acest tip de bumbac are o proprietate specifica, si anume aceea ca nu se poate umezi daca intra in contact cu vaporii de apa din aer, ci doar in cazul in care apa intra in contact cu pielea. De asemenea, acestea se usuca si foarte repede.

Mai este un tip de bumbac si anume “Pima”(din Israel, Australia sau Peru) si “Supima” (Bumbac Superior, Bumbac American) cu fire medii. Avand aceste fire medii, materialu nu va fi la fel de pufos si  delicat cu pielea, avand, de asemenea, si o putere mai mica de absorbtie a apei.

Durabilitatea prosopului si senzatia confortabila

Cand vorbim despre prosoape de calitate trebuie sa fim constienti de capacitatea lor de a-si mentine proprietatile dupa fiecare spalare, ramanand moi, pufoase si blande la atingere.

Acest material este recunoscut pentru rezistenta sa, iar acest lucru este posibil, pentru ca isi pastreaza cu trecerea timpului firele lungi si flausate chiar daca a fost spalat de mai multe ori de-a lungul timpului. Acestea nu se contracta chiar si la temperaturi de 60-90 °C, necesare pentru a distruge bacteriile.

Dimensiuni

Trebuie sa fim atenti la acest aspect, pentru ca marimea prosopului trebuie sa asigure o infasurare corespunzatoare a corpului.

In randul femeilor, masura standard este cea de 100 – 104 cm (corespondenta marimii M a jeansilor). Asa ca cel mai probabil iti este necesar un prosop de baie de 120 cm latime, pentru a putea sa il pui parte peste parte. Pentru o acoperire integrala ar trebui sa aiba lungimea de 79 cm.

In randul barbatilor, marimea standard (M) este de 99 – 102 cm in diametrul soldurilor.

Iar in randul copiilor, dimensiunile se aleg in functie de numarul de luni sau ani. Astfel, unui copil de 4-6 luni ii este necesar un prosop de 70 cm lungime si 45 cm latime, iar celui de 1-2 ani, ii trebuie un prosop de 95 cm lungime si 50 cm latime.

Asadar, tinand cont de aceste aspecte, nu vei da gres atunci cand iti vei alege noul tau prosop bumbac organic care sa se potriveasca gusturilor tale.

Be the first to comment on "Prosop bumbac organic – cele mai bune produse"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.