Catifeaua este un material care a invins trecerea timpului si care a castigat in fiecare perioada atentia meritata.
Desi exista de sute de ani, nu s-a demodat niciodata, ba chiar din contra. Defineste cel mai bine trasaturile feminine, eleganta, fiind totodata si un simbol al nobilimii.
Daca iti doresti ca in locul in care te vei prezenta intr-o astfel de tinuta sa atragi privirile, esti pe drumul cel bun, pentru ca este un material care iti da un aer usor nonconformist si care te scoate din anonimat.
Mergi pe nuantele puternice de rosu, albastru sau verde ale rochiei de catifea si cu singuranta vei obtine rezultatul scontat.
Sfaturi in ceea ce priveste purtarea unei rochii de catifea
Daca iti doresti sa porti o astfel de rochie pe timp de zi, alege un model
simplu, care sa aiba o curea finuta, simpla si aceasta in talie, fara sa te
complici prea tare.
Daca evenimentul la care vrei sa porti rochia de catifea este seara, cel mai bine ar fi sa optezi pentru o rochie lunga, fiind si mai eleganta astfel, si pentru o croiala diferita, mai complexa. Poti opta bineinteles cu usurinta si pentru culori vii, puternice, intense de rosu, verde sau albastru.
Daca rochia de catifea din sifonier iti face cu ochiul sa o porti cu prima ocazie care se iveste, cel mai bine ar fi sa o pastrezi pentru o ocazie mai oficiala, care impune profesionalism si eleganta, nu chiar la orice iesire cu prietenii. Stiu ca ti-e drag sa o porti cat mai repede, dar materialul fin si delicat nu este potrivit pentru o astfel de activitate. Trebuie admirat, observat si chiar sa intre intr-o usoara “competitie” cu alte tinute de “elita”.
Daca iti faci probleme in privinta asortarii accesoriilor, nu te ingrijora. Rochiile de catifea merg mana in mana cu pantofii cu toc cui, un clutch mic si dreptunghiular si bijuterii delicate.
Alege-ti rochia in functie de silueta ta
Silueta tip mar – la acest tip de silueta, talia nu este atat de bine definita,
iar soldurile sunt mai voluminoase, ceea ce inseamna ca trebuie sa actionam
asupra taliei si asupra umerilor. Rochiile care se potrivesc sunt cele cu
maneci, decolteu in V si talia inalta.
Silueta tip para – la aceasta sunt evidentiate mai mult soldurile si posteriorul. Astfel ca ar trebui sa adaugam cateva artificii in zona de sus. In cazul acesta ar trebui sa purtam o rochie ampla, dar care are detalii bogate in partea superioara, in zona umerilor si a gatului.
Silueta tip androgina – fiind usor masculina, trebuie sa se insiste asupra evidentierii taliei, a bustului, picioarelor, iar zona umerilor sa fie bogata in detalii. Astfel ca putem alege rochii midi, care sa fie mai stramte in zona taliei si care sa aiba detalii pronuntate in zona umerilor si a gatului, dar si in zona soldurilor. Astfel se contureaza un aspect placut, feminin.
Silueta tip clepsidra – aceasta este considerata silueta ideala, permitand celor care o au sa poarte ce rochii isi doresc. Totusi, e bine sa pui mai mult accent pe talie ca sa subliniezi si mai bine eleganta. Poti alege fara grija rochii de catifea mulate, stramte in zona taliei.
Asadar, avand in vedere toate sfaturile pe care le-ai aflat despre purtarea unei rochii de catifea, cu siguranta iti va fi mai usor sa te orientezi in magazin catre ceva care sa ti se potriveasca si care sa iti sublinieze trasaturile feminine.
Be the first to comment on "Rochiile de catifea – simbolul elegantei?"