Sanatate curata – reteta de suc natural de mere

Te-ai saturat de sucurile din comert care te fac sa te simti balonat si care pe termen lung iti afecteaza sanatatea? Multi dintre noi considera sucurile acidulate o otrava voalata ambalata frumos pentru a ne atrage. Pentru aceia care cred cu tarie acest lucru, exista o metoda foarte usoara si accesibila din punct de vedere financiar de a bea un suc natural 100% si sanatos mai mult de 100%: realizarea in propria bucatarie a sucului natural de mere, care sunt foarte gustoase si care garanteaza obtinerea unui suc delicios atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. 

Tot ce aveti nevoie pentru a va face un suc de casa este un storcator de fructe care sa utilizeze cat mai mult din pulpa merelor si evident, merele in cantitate cat mai mare. Primul pas este sa mergeti la piata de unde sa alegeti cele mai frumoase mere si cele care sunt vandute de producatori autentici, nu de intermediari sau alt tip de comercianti care nu au nicio legatura cu livada de mere de unde acestea provin. Sunt necesare 5-6 kilograme de mere pentru a obtine 2 litri de suc sau mai bine zis, vreo 20 mere de marime medie.

Cele mai gustoase mere sunt cele Ionathan, Golden sau „Bot de iepure” deoarece sunt cele mai parfumate si dau cel mai aromat suc. Pentru cei care nu isi permit sau nu au un storcator de fructe, exista o alternativa foarte usoara: o oala, castron mare, o sita, un borcan, sticla sau cana mare pentru suc, un filtru de cafea sau o bucata de tifon, un polonic si o lingura mare de lemn.

suc de mere naturalEtapele prepararii sucului natural de mere sunt urmatoarele:

  1. Se spala merele si se taie in 2 sau 4 bucati. Se scot samburii. Coaja ramane la locul sau deoarece este responsabila de majoritatea aromei sucului.
  2. Se pun in oala merele taiate si se toarna apa pana le acopera. Se adauga apa cat sa fie acoperite si sa poata fierbe, dar nu exagerati cu apa pentru ca veti dilua gustul merelor si veti obtine un suc cu un gust slabut de mere.
  3. Se lasa merele la fiert aproximativ 20, maxim 25 minute pana se observa ca merele si-au pierdut din consistenta, apoi se pune un filtru in sita si sita deasupra borcanului.
  4. Se rastoarna cu grija sucul obtinut in oala in vas strecurandu-l prin sita. Sucul va trece prin sita, iar bucatile de mar care s-au descompus vor ramane in filtru.
  5. Se lasa sucul la racit si se va gusta. Se adauga apa plata, scortisoara sau zahar dupa gust si dorinte. Pentru un suc natural de mere cat mai benefic pentru organism se recomanda sa nu se adauge zahar deloc.
  6. Merele care au ramas in filtru pot fi folosite pentru a crea un sos de mere, o crema, un piure de mere pentru bebelusi, deci intregul mar poate fi folosit. Pentru a folosi merele se vor adauga in blender. Se pot adauga zahar, scortisoara, alte fructe.

Pentru cei care sunt prea ocupati sa obtina suc natural de mere in propria casa, pe donei.ro pot gasi un suc natural obtinut din livezile de la Suceava de catre Matedo Fruct Product cu mare grija si fara aditivi. 

Be the first to comment on "Sanatate curata – reteta de suc natural de mere"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.