Scaunul auto pentru copii face diferenta

Ce este de fapt scaunul auto pentru copii?

Este acel minuscul scaun prevazute cu centuri de siguranta care permite parintilor sa isi ia copiii cu ei in vacante, la cumparaturi, la plimbare efectiv.

De ce este necesar scaunul auto pentru copii?

Pentru ca scaunul auto pentru copii le asigura acestora siguranta de a sta intr-o pozitie corecta, dar si a le usura parintilor modalitatea de transport a copiilor in diferitele calatorii de familie.

Aceste scaune auto pentru copii sunt mai mult decat obligatorii si la fel ca un scaun auto prevazut pentru masina pe care sta un adult si se deplaseaza dintr-o locatie in alta, asa si scaunele auto pentru copii sunt o necesitate de a asigura copilului siguranta mersului intr-o pozitie ideala si corecta a micului pasager. Acestea din urma sunt de mai multe feluri si modele ceea ce ne permite noua adultilor, sa alegem ceea ce ne este mai benefic.

Pozitionarea corecta a scaunului auto pentru copii in masina se face astfel: scaunul trebuie pozitionat cu spatele catre scaunul din fata a soferului sau al pasagerului din dreapta, se fixeaza in asa fel incat sa nu se miste in nicio parte, prindem centura peste scaunul auto al copilului, mai apoi ne asiguram ca putem pozitionarea copilul in scaun pentru a pleca la drum.

protectie-pentru-bancheta-careteroScaunul auto pentru copii este necesar din momentul in care am scos copilul din maternitate si pana la varsta de 4 ani, moment in care putem pune copilul in spate si sa il asiguram cu centura de siguranta prevazuta masinii. Diferenta dintre deplasarea pe o anumita distanta tinand copilul in brate si cea a il pune intr-un scaun auto pentru copii este una uriasa din mai multe puncte de vedere, si daca stam sa ne gandim ca scaunul auto face diferenta intre „viata si moarte” atunci acest articol este mai mult decat sugestiv.

In cazul unui accident rutier in care copilul este pozitionat corect in scaunul auto, putem spune ca acesta nu va suferi absolut deloc, chiar si la o frana mai brusca pusa de sofer sau la un accident mai grav, pe cand daca nu am avea un scaun auto in care sa stea copilul, atunci la impactul cu un alt autoturism sau chiar si intr-un parapet, copilul stand in bratele unui adult ar fi pur si simplu pus intr-un pericol mult mai mare fata de primul caz expus mai sus.

Daca in tarile din Uniunea Europeana majoritatea oamenilor care asigura copiilor un mod de siguranta decent prin achizitionarea unui scaun auto pentru copii depaseste procentul de 75%, nu putem spune acelasi lucru si despre Romania, tara in care doar 40% din parinti isi achizitioneaza un scaun auto pentru copii, ceea ce este un lucru ingrijorator. Tara noastra este pe locul 5 in randul accidentelor rutiere in care sunt implicati copiii si in care majoritatea parintilor nu isi asigura siguranta copiilor prin achizitionarea unui scaun auto, lucruri care ar trebui sa dea de gandit.

Concluzia acestui articol, si ceea ce ar trebui sa inteleaga toata lumea este ca scaunul auto este un accesoriu indispensabil pentru copiii nostri. Nu este un moft sau un capriciu, ci un lucru perfect normal sa iti doresti ca parinte ca, copilul tau sa fie in siguranta intr-un scaun auto, asa cum tu iti prinzi centura de siguranta pentru tot parcursul calatoriei.

Be the first to comment on "Scaunul auto pentru copii face diferenta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.