Sticla folosita pentru ferestre termopan

Este indicat sa aveti informatii si in ceea ce priveste sticla utilizata pentru fabricarea unor ferestre termopan, deoarece aceasta este destul de importanta. In functie de tipul de sticla selectat, vom avea posibilitatea sa imbunatatim in cel mai bun mod eficienta energetica a unei case, achizitionand sticla potrivita. Exista multi factori ce trebuie avuti in vedere atunci cand se va determina design-ul unei ferestre, iar printre acestia putem aminti orientarea, climatul, sau aspectul unei cladiri. Astfel, trebuie sa va ganditi la tipuri de sticla diferite, pe care sa le alegeti in raport cu necesitatile pe care le aveti. In aceste conditii, am luat legatura cu cei de la Termopane.co sunand la numarul de telefon 0729 31 91 41, iar ei ne-au spus mai multe detalii despre aceste tipuri de sticla pentru un geam termopan potrivit din toate punctele de vedere. Astfel, putem aminti despre geamurile umplute cu gaz, iar acestea pot oferi o performanta termica destul de mare, iar unii producatori, aleg sa umple golul dintre panourile cu sticla cu un gaz inert, iar de cele mai multe ori este utilizat argon-ul sau krypton-ul. Acest lucru sse intampla datorita faptului ca aceste gaze pot avea o rezistenta mult mai mare la fluxul de caldura in comparatie cu aerul. Sunt destul de folosite si geamurile cu nuante ce pot absorbi caldura, fara ca acest lucru sa insemne ca isi schimba culoarea. Despre aceste tipuri de geamuri, colorate, putem spune ca au rolul de a atrage si de a absoarbe o mare parte din radiatia solara, ceea ce inseamna ca se poate reduce coeficientul caldurii solare, sau efectul de orbire. Insa si in aceste conditii, o parte din aceasta caldura poate trece de geamuri, insa doar prin intermediul unui proces de colectare a caldurii. Straturile interioare de sticla se pot aplica pe tamplaria pvc, si pot ajuta in aceste conditii la reducerea diferitelor tipuri de transfer de caldura.

rulou_aplicaAceste geamuri termopan, sunt cele ce folosesc de cele mai multe ori panouri de sticla pentru izolarea ferestrelor. Despre aceste panouri de sticla mai putem adauga sa sunt asezate la distante egale, si izolate ermetic, pentru a lasa mai apoi un spatiu izolator. De asemenea sunt destul de utilizate si geamurile cu straturi de emisivitate redusa, iar acestea pot fi aplicate pe sticla, pentru a controla in mod eficient transferul de caldura prin geam. Aceste ferestre sunt cu aproximativ 10 – 15 % mai scumpe decat geamurile normale, insa beneficiile in utilizare sunt multiple. Despre stratul low e mai putem adauga ca este un metal, sau oxid metalic foarte foarte subtire, microscopic, ce se aplica pe suprafata panourilor de sticla. Acest strat are rolul de a reduce factorul U pentru fereastra, si se poate castiga destul de mult in ceea ce priveste caldura solara.

Puteti lua in calcul si posibilitatea de a achizitiona geamuri cu straturi reflectorizante, iar despre acestea putem adauga ca pot avea rolul de a reduce transmisia radiatiei solare, si va bloca mai mult lumina decat caldura. In aceste conditii, se poate reduce intr-o masura destul de mare efectul de orbire, iar in cazul unor persoane, putem adauga ca aceasta varianta este cea mai potrivita pentru echiparea locuintelor. Sunt utilizate si in ceea ce priveste montarea pentru cladiri de birouri sau spatii industriale. Despre aceste straturi mai putem adauga ca sunt straturi metalice subtiri, si se pot regasi int-o varietate destul de mare de nuante, de la argintiu, auriu, pana la bronz. Aceste sisteme, sunt destul de utilizate in zonele cu o clima calda, pentru a controla caldura solara. Este indicat sa tineti cont de aceste informatii referitoare la tipurile de sticla ideale pentru ferestre termopan. Astfel, veti reusi sa luati cele mai bune decizii in ceea ce priveste achizitionarea.

Be the first to comment on "Sticla folosita pentru ferestre termopan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.