Teren de vanzare in Satu Mare – cea mai buna optiune

Pentru cei care vor sa inceapa de la zero aceasta munca de ridicare a unei cladiri, acesta este primul pas pe care trebuie sa il faca. Sa cumpere teren pe care isi pot desfasura activitatile de constructie.

Fie ca vrei sa iti faci o casa la tara, unde sa iti plantezi cateva legume si sa cresti cateva animale, fie ca vrei sa ridici un sediu in interes de afaceri, acest lucru trebuie facut cu grija si documentat destul de mult pentru a nu exista neintelegeri si nelamuriri.

Asa ca mai intai trebuie sa vedem la ce ar trebui sa fim atenti cand facem o  astfel de achizie si anume cand suntem interesati de un teren de vanzare in Satu Mare si nu numai.


Criterii importante dupa care ne ghidam in cumpararea unui teren

Bineinteles, am fi tentati sa alegem terenul cu pretul cel mai mic. Cel mai bine ar fi sa comparam preturile si cu ale altor vanzatori din zona respectiva si daca este semnificativ mai mic decat celelalte, cel mai bine ar fi sa fim sceptici si sa investigam de ce este atat de ieftin. Exista posibilitatea ca pamantul sa nu fie bun pentru tipul de constructie pe care am vrea sa il facem sau nu putem sa construim nimic.

Trebuie sa facem o mica investigatie si istorica a locului respectiv, sa aflam ce a fost inainte. In unele cazuri de slaba documentare, oamenii si-au facut casa pe vechi cimitire care au fost acoperite de pamant si vreme. De asemenea, trebuie sa fim atenti si daca este intravilan (in interiorul orasului) sau extravilan (in afara acestuia), deoarece costurile de gaze si electricitate pot fi destul de mari pe terenurile extravilane.

Orice informatie cu privire la inundatii si la alunecarile de terenuri este utila. Nu putem risca sa avem un astfel de teren, pentru ca ne-ar aduce multe pierderi neasteptate.

Un alt lucru pe care trebuie sa il stiti de dinainte este cum distribuiti dimensiunea terenului. Deoarece daca aveti spatiul rezervat doar pentru constructie si vi se pare ca ar fi dragut sa faceti si o curte, ar putea fi prea inghesuita. Asa ca trebuie sa va ganditi inainte cum veti proceda.

Si cel mai bun sfat din aceasta situatie este sa te consulti cu un arhitect bun care te poate indruma cu totul in acest proces de ridicare a unei cladiri.

Satu Mare este un loc prielnic si sunt multe oferte care ar putea sa va atraga. Este si un loc plin de incarcatura istorica si are acest sentiment de acasa pe care il ofera oricui, chiar si celor veniti din alte orase.

Pretul unui teren din Satu Mare variaza in functie de dimensiuni si de zona aleasa, estimativ intre 38.800 si 80.000 €. Cel mai bine ar fi sa consultati si un ziar in vederea mai multor oferte si, cel mai important, sa incercati sa aflati de la proprietar tot ce este nevoie pentru a nu avea ulterior suprize neplacute.

Oricum, sunteti la un click distanta de informatia dorita, deci nu ezitati sa cautati cat mai multe informatii despre terenuri de vanzare in Satu Mare.

Asadar, Satu Mare este o locatie favorabila pentru astfel de lucruri, dar la in orice alt oras, trebuie sa avem in vedere criteriile de mai sus in cee ace priveste achizitionarea unui teren de vanzare.

Be the first to comment on "Teren de vanzare in Satu Mare – cea mai buna optiune"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.