Trucuri de spalat mocheta

Covoarele incalzesc o casa prin adaugarea de culoare, model, si textura. Aspirarea regulata ofera prima linie de aparare impotriva murdariei si pietrisului ce put deteriora fibrele din covor. Dar, de asemenea, covoarele au nevoie de curatarea regulata pentru a le mentine in cea mai buna forma. Planul este de a curata bine covoarele la fiecare 12 la 18 luni, mai des in zonele cu trafic intens. Daca ai un covor-culoare deschisa si copii sau animale de companie, curata covoarele de doua sau trei ori pe an. Respecta intotdeauna liniile directoare de curatare ale producatorului de covoare.

Testarea pentru culori

Covorul rezinstent nu se va decolora, disparea, sau schimba cand il curati sau indepartezi petele. Daca este sau nu este rezistent poti schimba metoda de curatare sau produsele pe care le folosesti. Iata cum sa pretestestzi covorul pentru a afla daca acesta este rezistent.

In primul rand gaseste un loc discret, cum ar fi partea de covor de sub un dulap. Aspira covorul.

Umezeste o carpa curate cu produsul pe care pe care vrei sa-l folosesti.

Pune o panza pe covor pentru o ora, si apoi sterge zona umeda cu o carpa alba.

In cazul in care panza este colorat cu coloranti de pe covor, testeaza un alt produs de curatare pana cand gasesti unul care nu trece de proba.

Pasii de curatare

Protejeaza mereu mobila, podeaua, la curatarea covoarelor. Cheama ajutoare pentru a te ajuta sa ridici partile din mobilier din camera unde covorul este curatat. Aspira temeinic covorul. Utilizeaza un agent de curatare inchiriat – in cazul  in care este recomandat de producator – sau profesional. Daca alegi o metoda de extracție umeda asigura-te ca covorul se usuca complet in 24 de ore, pentru a preveni mucegaiul sau cresterea mucegaiului in covor  si pentru a opri umezeala sa deteriorareze podeaua de dedesubt.

Extractia umeda

Cele mai multe sisteme de curatare acasa pentru covor sunt unitati waterextraction care sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de curatare cu abur. Ele lucreaza prin injectarea unei solutii in covor, apoi tragand solutia murdara inapoi in aparat. Pentru a evita glisarea vreunui furtun in jurul casei, opteaza pentru un model care nu are nevoie de un montaj de apa curata. De asemenea, alege cea mai puternica masina pe care ti-o poti permite pentru a usura povara de extractie a apei.

cleaning-381089_1280Atentie: Cand utilizezi un aspirator cu abur, nu lasa covoarele prea umede. Asta poate deteriora suportul covor și podeaua, provocand contractia, modificarea de culoare și de miros.

Metoda de extractie uscata

Alte sisteme de curatare acasa folosesc o metoda de extractie uscata. In primul rand imprastie un compus absorbant uscat pe covorul ce trebuie curatat, apoi aspira cu aparatul de curatare. Desi de obicei functioneaza mai bine decat curatarea cu abur, masinile uscate si produsele chimice sunt mai scumpe decat aburul si solutiile de extractie umeda.

Inchirierea unui covor curat

Poate doresti sa inchiriezi un aspirator cu abur de calitate profesionala de la un magazin alimentar sau de la un centru de inchiriere din cauza puterii suplimentare. Cu taxele de inchiriere si pretul pe solutii de curatare (sampon, antispumant) poate fi chiar mai scump. Dar poate fi o valoare mai buna in cazul in care covoarele nu par murdare, copiii sunt cultivati, sau nu detineti animale de companie.

Angajarea unui profesionist la curatat mocheta

Cand angajezi profesionisti, vei putea alege intre curatarea cu aburi si curatarea uscata cu extractie. Fiecare metoda – daca este gestionata de catre un profesionist calificat – va face minuni pentru covoarele murdare. Nu numai ca profesionistii au echipamente mult mai puternice decat poti sa cumperi sau sa inchiriezi tu, ei au mult mai multa experienta in indepartarea petelor. Preturile pot varia foarte mult. Eu am apelat la SC Cribo Clean SRl de pe strada Avrig nr 56, sector 2, Bucuresti si au facut o treaba buna. Daca nici tie nu prea iti place treaba, angajeaza si tu pe cineva.

Be the first to comment on "Trucuri de spalat mocheta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.